1

Wat kunnen de advocaten voor je betekenen?

In Nederland zijn 17.300 advocaten. Dat zijn er veel & moeilijk voor jou er 1 te kiezen die bij jou of je bedrijf past. Wanneer de advocaat pitcht in jouw zaak, dan weet je dat hij gemotiveerd is.

2

Wat kosten advocaten?

Vandaag de dag is er veel te doen over de "pricing" van de advocatuur. Uurtarieven tussen de € 150 en € 350 zijn gebruikelijk. Maar ook vaste bedragen per zaak, "succesfee" bij goede afloop, gefinancierde rechtsbijstand bij lager inkomen & verzekerde zaken zijn mogelijk. Dus: maak van de prijs transparante & heldere afspraken. En: de client is "koning", vergeet dat niet.

3

Aangesloten bij Orde van Advocaten

Alle advocaten zijn aangesloten bij de Orde van Advocaten. Deze organisatie stelt regels op waar advocaten zich aan moeten houden. Wil je meer weten over de advocaat die pitcht ? Kijk dan op de website van zijn/haar kantoor of op www.advocatenorde.nl.

4

Toezicht op advocaten

Loopt iets niet goed in je zaak of doet de advocaat niet wat je verwacht ? Bespreek dit eerst met hem of haar & probeer een oplossing te zoeken. Advocaten staan onder vrij streng toezicht van de Orde, zodat zij graag jou naar tevredenheid helpen.

5

Tips

Bepaal eerst zelf wat je wilt. Een groot kantoor, een jonge advocaat, een man of vrouw, een goedkope advocaat, eerst een kennismakingsgesprek, alles is mogelijk. Let wel: de band tussen client en advocaat is van groot belang. Kies dus voor de persoon waarmee een klik is & jou een goed gevoel geeft.

Advocaten die jouw zaak willen

Als een advocaat op jouw zaak een pitch inzendt, dan wilt hij/zij je graag ontmoeten.

Je hebt gewoon meerdere keuzes

Er kunnen 5 advocaten pitchen. Je kan dus een keuze maken, wie voor jou de beste lijkt.

Je maakt afspraken na 1ste gesprek

Het kennismakingsgesprek is 100% vrijblijvend. Zo heb je 2 "indrukken" & jij bepaalt.

Deskundige advocaten weten de weg

Advocaten moeten elk jaar hun kennis op peil houden. En: zij kennen het recht & zijn er voor jou.

Beoordeling klanten

0 beoordelingen