Orde van Advocaten

block-bg-10

De Orde van Advocaten is de beroepsorganisatie van advocaten. De Orde is gevestigd in Den Haag.

De Orde omschrijft zelf haar taken als volgt: 

"De Nederlandse Orde van Advocaten (de Orde) is er voor iedereen die zijn recht zoekt en die daarbij een advocaat nodig heeft. Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van een advocaat. De Orde heeft de publieke taak hiervoor te zorgen."

"U kunt in onze zoekmachine "Vind uw advocaat" een voor uw zaak geschikte advocaat zoeken. Alle ruim 17.000 mensen die in Nederland geregistreerd staan als advocaat, zijn hier te vinden. Treft u iemands naam niet aan in dit zoeksysteem, dan is hij niet officieel ingeschreven op het tableau. Deze persoon mag zich dan geen advocaat noemen."

De website www.advocatenorde.nl geeft dus erg veel nuttige informatie over de advocatuur. Voor jou is met name belangrijk om even te controleren of de pitchende advocaat staat ingeschreven. Zo nee: dan is hij of zij geen (echte) advocaat. Ons advies is dan de pitch direct af te wijzen, of om nadere informatie te vragen. Je kan ook kijken of de betreffende advocaat bij de Orde heeft aangegeven of hij bepaalde speciale aandachtsgebieden heeft.