Veelgestelde vragen

Hoe omschrijf ik “mijn zaak” ?

Het beste is als je jouw zaak duidelijk omschrijft. Korte zinnen zonder ingewikkeld taalgebruik. Begin met de feiten, dan met jouw standpunt(en) over de feiten & welke oplossing of aanpak je in de zaak wilt.

Het is ook goed dat je kort aangeeft wat je van de advocaat verwacht. Je kan ook aangeven dat je bij voorkeur een oplossing wenst of dat je echt een procedure wilt opstarten.

Kan ik alles omschrijven in “mijn zaak” wat ik wil ?

Ja & nee. Natuurlijk mag je in jouw woorden je visie omschrijven. Maar: wij vinden het belangrijk dat rechtszaakplaats.nl een positieve website is. Gebruik daarom geen krachttermen of kom niet met allerlei sterke verwijten. Het is ook onverstandig: het zal de goede advocaten niet stimuleren te reageren.

Zo wel, dan zullen wij de tekst “bijsturen” tot een wat prettigere omschrijving, zonder de feiten te veranderen. Je krijgt hiervan automatisch een bericht.

Welke stukken download ik bij “mijn zaak” ?

Als je bijvoorbeeld een dagvaarding hebt ontvangen is het verstandig deze te scannen & te downloaden. Als het om een contract gaat ook of een ander ter zake doende stuk. Vergeet deze niet anoniem te maken als je dit wenst – gewoon je naam zwart maken -.

Als je geen scanner hebt kan je van de belangrijkste pagina’s een foto maken met je smart-phone. Mail dit naar jezelf, bewaar deze als foto & download deze bij het plaatsingsformulier. Wij bevelen je aan zoveel mogelijk informatie aan de advocaat te verstrekken.

Is het erg als ik een verkeerde “categorie” kies

Nee: absoluut niet. De categorieen zijn opgenomen zodat de advocaat in zijn rechtsgebied naar zaken kan zoeken. Omdat wij toezicht houden kan het ook zo zij dat jouw keuze wordt veranderd. Zo krijg je betere pitches op jouw zaak.

Wat betekent “anoniem mailen” ?

Als een advocaat heeft gereageerd kan het natuurlijk zo zijn dat je nog een vraag aan hem hebt. Dit kan: de advocaat krijgt de mail binnen zonder jouw gegevens. Wij vinden het van belang dat de advocaat pas jouw persoonlijke gegevens krijgt, nadat je voor hem hebt gekozen.

Kunnen alleen advocaten reageren (pitchen) ?

Er zijn advocaten en juristen. Een jurist is niet beedigd als advocaat & kan is sommige zaken niet optreden bij de rechtbank. Wij gaan er vanuit dat in 80% van de gevallen advocaten de pitch zullen doen.

Als het toch een jurist is moet hij dit aan te geven in zijn pitch. Controleer de advocaat altijd even op zijn kantoorwebsite of op www.advocatenorde.nl. Op deze website kan je controleren of de advocaat staat ingeschreven bij de Orde van Advocaten.  

 Hoeveel advocaten kunnen reageren op “mijn zaak” ?

In de eerste fase kunnen 5 advocaten pitchen. Als jij een advocaat afwijst, dan kan een nieuwe advocaat zich in jouw zaal aanmelden. Dit tot uiteindelijk maximaal 10. Waarom 10 ? Wij denken dat na 10 presentaties jouw advocaat erbij moet zitten. In het uiterste geval kan je jouw zaak verwijderen en enige tijd later herplaatsen. Dat staat je vrij.

Welke advocaat past bij mij ?

Dat weten wij niet. Je al voor jezelf moeten nagaan wie & welk kantoor bij je past. Wij verwachten dat de advocaten een duidelijk pitch zullen doen & zich goed zullen presenteren. Je hebt dan de advocaat gezien & zijn kantoor via de website. 

Op google.nl kan je ook verder vrijblijvend kennismaken met de advocaat. Zo heb je veel meer informatie dan bijvoorbeeld een willekeurig advocatenkantoor te bellen en afwachten welke advocaat je gaat helpen.

Ben ik verplicht zaken te doen met de “gekozen advocaat” ?

Nee. Rechtszaakplaats.nl brengt particulieren & bedrijven in kennismaking met een advocaat die in jullie zaak geinteresseerd is. Het enige wat we willen bewerkstelligen is een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Jij kijkt hierna wat je doet. Je bent dus tot niets verplicht.

Wat doe ik als de gekozen advocaat niet voldoet ?

Als je een advocaat heb gekozen, zal er altijd een vrijblijvend kennismakend gesprek plaatsvinden. Natuurlijk kan het zo zijn dat er geen klik is. Na het kiezen van een advocaat wordt jouw advertentie na 48 uur automatisch verwijderd. Je kan vervolgens je zaak opnieuw plaatsen. Heb je een lange toelichting, vergeet deze dan niet te kopieeren in een Word-document.

Wanneer gaat de advocaat voor mij werken ?

Voor de goede orde: als een advocaat pitch geeft hij slechts aan dat hij geinteresseerd is in jouw zaak. Het is een uitnodiging om kennis te maken. Niets meer. Bij een nadere vrijblijvende kennismaking bepaal jij hoe het verder gaat. Je gaat dus geen enkele overeenkomst aan. Jij bepaalt wat er verder gaat gebeuren.

Geeft rechtszaakplaats adviezen ?

Nee: wij geven geen adviezen. Wel zijn we erg betrokken bij rechtzaakplaats.nl. Dat betekent dat je altijd contact met ons kan opnemen voor tips of klachten. Ook staan wij open voor verbeteringen van de site. Als je iets negatiefs heb meegemaakt met een advocaat dan kan je dat ons melden. Wij zullen dan onderzoeken of er een oplossing is.

Zijn mijn persoonlijke gegevens veilig bij rechtszaakplaats.nl ?

Ja: wij zullen jouw gegevens aan geen enkele derde verstrekken. Nooit en onder geen voorwaarde. Juridische zaken zijn zeer prive & dat zullen we altijd bewaken.